طرز تهیه رشته پلو و ارزش غذایی آن

 


طرز تهیه رشته پلو و ارزش غذایی آن


 


قدیمی ها می گفتند شب عید باید رشته پلو خورد تا در طول سال سررشته کارها از دست آدم در نرود ! اما اینکه رشته پلو چه قدر ارزش غذ ایی دارد و برای چه کسانی مفیدتر است، بحث دیگری است که این هفته می خواهیم به آن بپردازیم. البته آنهایی که اضافه وزن دارند، بهتر است فقط به خوردن چند قاشق از این غذا اکتفا کنند؛ و اما بعد

 

● طرز تهیه

ابتدا پیاز را در گوشت رنده کرده و سپس ادویه ها را اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را به صورت گلوله های ریز و یکدستی در آورده و در تابه ای بگذارید تا پخته و کمی تفت داده شود. خرماها را نیز هسته گیری کرده و همراه با کشمش کمی تفت دهید و به گوشت در حال پخت بیفزایید. برنج را نیز به همراه رشته های پلویی آبکش کرده و در لابه لای آن از مایه یادشده استفاده کنید و بگذارید دم بکشد. برای ته دیگ نیز می توانید از حلقه های نازک کدو حلوایی استفاده کنید. به این ترتیب، ارزش تغذیه ای رشته پلوی شما چند برابر خواهد شد.

 

 

● مواد لازم (برای ۴ نفر)

 

▪ برنج/ ۲ لیوان/ ۳۲۰ کیلوکالری

▪ رشته پلویی/ ۱ لیوان/ ۱۶۰ کیلوکالری

 

▪ گوشت چرخ کرده/ ۴۵۰ گرم/ ۶۵۰ کیلوکالری

▪ کشمش/ ۶ قاشق غذاخوری/ ۱۸۰ کیلوکالری

 

▪ خرما/ ۱۸ عدد/ ۳۶۰ کیلوکالری

▪ پیاز متوسط/۱ عدد/ ۲۰ کیلوکالری

 

▪ روغن مایع/ ۳ قاشق غذاخوری/ ۲۷۰ کیلوکالری

▪ زعفران، نمک و فلفل/ به میزان دلخواه/ صفر

 

این غذا دارای ۲۰۰۰ کیلوکالری انرژی است که در صورت تقسیم آن بین۴ نفر، به هر نفر ۵۰۰ کیلوکالری خواهد رسید و البته همراه شدن این غذا با کمی سالاد یا ماست باعث می شود انرژی این غذا به ۶۰۰ کیلوکالری برسد.

 

● رشته؛ لبریز از انرژی

رشته پلو که ترکیب اصلی اش گندم است در گروه نان و غلات در پایین هرم راهنمای غذایی جای می گیرد و ۲/۱ لیوان پخته اش معادل یک سهم نان بوده و ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد. بنابراین رشته پلویی نیز مانند برنج منبع انرژی بوده و می تواند برای کسانی که اضافه وزن دارند یک عامل چاق کننده باشد، البته در صورتی که در مصرف آن زیاده روی شود زیرا همان طور که بارها گفته ایم مازاد انرژی دریافتی از هر ماده غذایی به چربی البته اگر قند باشد، به تری گلیسرید تبدیل خواهد شد. فراموش نکنید که رشته ها در کارخانه ها با استفاده از ویژگی های گندم مانند چسبندگی پروتئین آن به صورت خمیر درآورده و شکل داده می شوند. بنابراین اگر نسبت به پروتئین گندم حساسیت دارید (اگر مبتلا به بیماری سلیاک هستید)، دور خوردن این غذا خط بکشید.