ترش تره

ترشه تره خاله خانم

 

مواد لازم برای 4 نفر :

سبزی * ----------------------- 500 گرم( تره، اسفناج، جعفری، گشنیز و کمی ترشی واش.)

برنج ---------------------------- 1 استکان

آرد ------------------------------ 1 قاشق غذا خوری

تخم مرغ ----------------------- 3- 4 عدد

سیر ---------------------------- 3- 4 حبه

چاشنی ترش ------------------ به مقدار لازم ( آبغوره یا آب نارنج )

نمک، فلفل، زردچوبه ---------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه :

 

سبزی را کاملا ریز ( ساطوری ) خرد کنید و در مقدار کمی روغن به مدت 5 – 6 دقیقه تفت دهید تا آب آن چیده شود و کمی رنگ آن تغییر کند. برنج را از دو ساعت قبل خیس کنید ، آب آن را خالی کنید و به سبزی اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. بعد 2 – 3 لیوان آب روی مواد بریزید و صبر کنید تا برنج کاملا باز شود و سبزی نیمپز شود.

بعد با گوشت کوب کمی مواد را له کنید تا کاملا به خورد هم بروند. ( دقت کنید بعد از کوبیدن مواد، حرارت زیر خوراک کاملا ملایم باشد تا خوراک ته نگیرد )

در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، سیر را خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه 2 – 3 دقیقه تفت دهید، بعد سه عدد تخم مرغ را داخل آن بشکند و صبر کنید تا تخم مرغ ها کاملا سفت شوند.

با لبه قاشق تخم مرغ های سفت شده را کاملا ریز ریز کنید و همراه با سیر و روغن داخل تابه به خوراک اضافه کنید. مواد را هم بزنید و بعد چاشنی ترش را نیز داخل خوراک بریزید .

 

در این مرحله باید آب روی مواد به حدی باشد که حدود 2 سانتیمتر روی مواد را بپوشاند .

آرد را در نصف لیوان آب سرد حل کنید و مقداری نمک و فلفل به مخلوط اضافه کنید و داخل خوراک بریزید.

مرتبا مواد را هم بزنید تا ته نگیرند.

یک عدد تخم مرغ باقیمانده را جداگانه به صورت نیمرو سرخ کنید و هنگام سرو روی خوراک قرار دهید.

قبل از سرو نیز نمک ، فلفل و ترشی خوراک را اندازه کنید .

 

حدودا 15 دقیقه بعد از اضافه کردن آرد، خوراک آماده سرو است . این خوراک را هم با برنج و هم با نان میتوانید سرو کنید .

 

 

نکته :

 

* سبزی این خوراک شامل : تره، اسفناج، جعفری، گشنیز و کمی ترشی واش. ترشی واش از سبزی های محلی شمال کشور است. اگر در دسترستان نبود میتوانید آن را از ترکیب حذف کنید .

بهتر است مقدار اسفناج کمی بیشتر از سایر سبزی ها باشد .

 

در بعضی نقاط شمال کشور، همراه برنج از نصف استکان عدس هم استفاده میشود. میتوانید به دلخواه از این مقدار عدس نیز استفاده کنید .

 

چاشنی ترش این خوراک معمولا آبغوره است ولی میشود آب نارنج را نیز جایگزین آن نمود و یا مخلوطی از هر دو را استفاد کنید .

بهتر است برای این مقدار مواد، حداکثر یک لیوان چاشنی ترش استفاده کنید .

 

خوراک در انتها نباید زیاد آب دار باشد . اگر چنین بود، در اواخر طبخ کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن چیده شود .

 

 

--